ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην Απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα στους τόπους δουλειάς

Την ίδια στιγμή που οι ντίλερ των επιχειρηματιών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαφημίζουν εντός και εκτός της χώρας το “ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον” με εργαζόμενους “καθαρούς” από στοιχειώδη δικαιώματα, προσφέροντας δεκάδες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους προετοιμάζοντας την “ανάπτυξή” τους.

Θέλουν να βάλουν στο χέρι τα Σωματεία και τη δράση τους, να βάλουν νέα εμπόδια στο δικαίωμα να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και τις αποφάσεις των σωματείων.

Τα πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν το παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν!

Ø Το 60% των νέων προσλήψεων να είναι με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

Ø Η ανεργία στους νέους (15-24) να είναι στο 42,8%.

Ø Με τις συμβάσεις “ορισμένου χρόνου”, δηλαδή ενός μήνα, μιας ημέρας κλπ να έχουν αυξηθεί κατά 130% σε τέσσερα χρόνια και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις”, προϊόν εργοδοτικών εκβιασμών και πιέσεων να έχουν αυξηθεί κατά 175% την τελευταία τετραετία!

Δεν είναι αυτό που αξίζει για τη ζωή μας!

Περνάμε στην αντεπίθεση μαζικοποιώντας τα Σωματεία μας

Δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ

Για Σωματεία ζωντανά με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν, στην υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, που δεν χωρούν στην “ανάπτυξή” τους. Απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, με στόχο την ανατροπή όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχουν οι εργοδότες στα χέρια τους!

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στις 14 Δεκέμβρη.

Διεκδικούμε:

· Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

· Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

· Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

· Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

· Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

· Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

· Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

———————————————————————————————–

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης του σωματείου μας θα διεξαχθούν στις το προσεχές Σαββατοκύριακο 16 -17 Δεκεμβρίου στο ΕΚΘ στο γραφείο του σωματείου,5ος όροφος και τις δύο μέρες και ώρες 8:00 με 19:00.

Ψηφίζουμε με Αστ. Ταυτότητα, δίπλωμα, ασφαλιστικό βιβλιάριο ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο.

Θα ακολουθήσει νέο mail με τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών.

Συμμετέχουμε – Δυναμώνουμε το Σωματείο μας.

Anakoinosi PAME_apergia 14 Dekembrh