Σχέδιο ΣΣΕ

Παρατίθεται το προσχέδιο της συλλογικής σύμβασης εργασίας το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 4/6/2022.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών που καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δύο μερών.

Οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις αφορούνε την υπεράσπιση των εργαζομένων και του βιοτικού τους επιπέδου από την εκμετάλλευση των εργοδοτών. Η υπογραφή τους αποτελούσε πάντα αντικείμενο αποφασιστικής διεκδίκησης, αγώνα και συντονισμού των εργαζομένων, ώστε να διαμορφώνεται πανελλαδικά ένα μεγάλο ποτάμι που θα καταδικάζει και θα αντιπαλεύει την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Βρισκόμαστε, για αυτό το λόγο, σε επικοινωνία με τους συναδέλφους από το σωματείο της Αθήνας, ώστε από κοινού να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο της ΣΣΕ.

Η πάλη για την ΣΣΕ είναι υπόθεση όλων των μελών του σωματείου, γιατί μέσα από τη δράση μας, θα μπορούν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αυτές που θα μας ωθήσουν σε αυτή την κατάκτηση. Μέσα από την πρωτοπόρα και ακούραστη δουλειά όλων μας για την ενημέρωση των δίκαιων αιτημάτων μας, θα διευρύνεται η επιρροή του σωματείου σε νέους χώρους δουλειάς, περισσότεροι εργαζόμενοι θα κάνουν το βήμα στον οργανωμένο αγώνα, θα δυναμώνει συνολικά η δύναμη μας.

Θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός του σωματείου για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου και η διαμόρφωσή του σχεδίου στο τελικό κείμενο θα γίνει σε επόμενη Γενική Συνέλευση λαμβάνοντας υπόψη σχόλια και παρατηρήσεις από τους εργαζόμενους.